Partners

Gemeente Tilburg
In samenwerking met de gemeente Tilburg is nu een eerste Stadsbosproject in voorbereiding. Op een prominente locatie in de stad zal een Stadsbos aangelegd worden met als doel het opdoen van ervaring met de plaatsing van Het Stadsbos en om te onderzoeken hoe de bomen groeien, hoeveel water ze daarvoor gebruiken en welk deel daarvan ze zelf uit regenwater kunnen opvangen en in het groeiplaatselement kunnen opslaan. Het Stadsbos zal dusdanig ingericht worden dat ook ervaringen opgedaan worden met de wind- en schaduwgevoeligheid van de gebruikte bomen. Daarnaast zal de temperatuurverlagende werking met behulp van Thermografie onderzocht worden.

Provincie Noord-Brabant
De Provincie Noord-Brabant hecht veel waarde aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De ingezette maatregelen moeten echter wel wetenschappelijk onderbouwd en voldoende bewezen zijn. Daarom maakt de provincie een project mogelijk waarin de daadwerkelijke fijnstoffilterende werking van naaldbomen wetenschappelijk in windtunnelexperimenten getest wordt.

Daarna wordt het effect van het filteren van de lucht op daken met 3D CFD programma’s geoptimaliseerd: hoeveel bomen moeten er geplaatst worden en in welk patroon? Met het optimale patroon wordt doorgerekend wat de daadwerkelijke fijnstofconcentratie op maaiveld zal worden met de bomen op de daken (deze fase is momenteel gaande).

Het project wordt gemonitord door RIVM en Universiteit Wageningen.

Van Helvoirt Groenprojecten BV
Partner in realisatie.

SHFT
Innovator en eigenaar van Het Stadsbos Concept en Het Stadsbos Groeiplaatselement en patent.

Équipe voor Architectuur en Urbanisme
Partner bij de stedenbouwkundige onderbouwing van het concept en maker van impressies.

Knooppunt Innovatief Groen 
Kennismakelaar bij de ontwikkeling van innovatief groen, onder andere op daken.

ZND
Partner in daktechnische zaken.


                                       Plaats deze advertentie op Facebook    Plaats deze advertentie op Delicios    E-mail een kennis    Print pagina

Partners

Stadsbos VogelvluchtValid XHTML 1.0 Strict    Valid CSS!    Cleanbits